Destinasyon

Dubai’ye Gitmeden Önce Bilmeniz Gereken 19 İlginç Bilgi!

Dubai’yi düşündüğünüzde aklınıza muhtemelen şehrin güzel plajları, yüksek binaları ve muhteşem mimarisi geliyordur. Dubai’nin aynı zamanda tarihi ve kültürü hakkında bazı ilginç gerçeklere de ev sahipliği yaptığını biliyor muydunuz? İşte burayı dünyadaki diğer şehirlerden farklı kılan 19 ilginç bilgi:

Birleşik Arap Emirliklerinin En Kalabalık Şehri

Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük şehri ve emirliğidir. BAE’deki en büyük gurbetçi nüfusuna sahiptir ve büyük, insan yapımı marinası, Palmiye Adaları, alışveriş merkezleriyle ünlüdür. Ayrıca canlı gece hayatı ve lüks yaşamıyla da bilinir.

Dünyanın En Yüksek Binasına Sahip

Dünyanın en yüksek binası burj Khalifa Dubai’de yer almaktadır. 828 metre yüksekliğindedir ve 160 katlıdır. Dubai’nin 50. yıldönümü anısına inşa edilmiştir. İçerisinde otel, restoran ve gözlem güvertesi dahil olmak üzere birçok tesis bulunmaktadır.

Alkol Sadece Otele Bağlı Bar ve Restoranlarda Bulunur

Dubai’de içki ruhsatı olmadan alkol satın alamazsınız. Alkol sadece lisanslı barlarda, restoranlarda ve otellerde mevcuttur. Alkol satın almak için 21 yaşında olmanız gerekir ve denetimi polis tarafından sıkı bir şekilde yapılır. Aslında, kaldırımlar ve parklar gibi halka açık yerlerde alkol tüketmek ve hatta taşımak yasa dışıdır!

Halka Açık Yerlerde Davranışlarınıza Dikkat Etmeniz Gerekir

Dubai’de evli olmayan çiftlerin toplum içinde el ele tutuşması veya öpüşmesi yasaktır. Ayrıca halka açık yerlerde sakız çiğnemek ve küfür etmek yasaktır. Eğer argo bir dil kullanma alışkanlığınız varsa, bunu kendinize saklamalısınız.

Toplu Alanlarda Giyiminize Dikkat Etmelisiniz

Bilmeniz gereken ilk şeylerden biri, ne tür kıyafetler getirmeniz gerektiğidir. Dubai’nin muhafazakar bir kültürü var, bu nedenle plajda veya havuzda şort ve atletler uygun olsa da, toplum içinde açık giysiler giymekten kaçınmak en iyisidir. Ek olarak, yaz aylarında sıcaklıklar 38 °C üzerine çıkabilir. Bu nedenle, sizi serin tutmaya yardımcı olacak hafif kumaşları yanınıza aldığınızdan emin olun!

Halka Açık Yerlerde Yiyecek Yemek Kabalık Olarak Görülüyor

Halka açık yerlerde, özellikle Dubai’de toplu taşıma araçlarında yemek yemek kabalık olarak görülüyor. Özellikle Ramazan ayı boyunca ekstra özen gösterilmelidir. Ramazanda gündüzleri birçok restoran kapalıdır ve açık alanlarda yoldan geçenlerin içeri görmesini engellemek için pencerelere paravan konulur. Gece hayatı da diğer aylara göre daha sakindir.

Fotoğraf Çekmeden Önce İzin Alınmalıdır

Başkalarının fotoğraflarını çekmeden önce onların onayını almalısınız. Tesettürlü kadınların fotoğrafını çekmek yasaktır. Resmi devlet binaları, konsolosluklar, elçilikler, askeri tesisler ve şeyh ailesinin saray ve malikanelerinin de fotoğrafları çekilemez. Liman ve havaalanı gibi alanlarda fotoğraf çekme konusundaki resmi yasak kaldırılmış olsa da, yine de dikkatli olunmalıdır. Şüpheniz varsa, önceden bir güvenlik görevlisinden izin almanız yeterlidir.

Hafta Sonu Cuma ve Cumartesidir

Batı dünyasının tersine Dubai’de hafta sonları cuma ve cumartesi günlerini kapsar. Sosyalleşmek için perşembe ile cuma geceleri dışarı çıkabilirsiniz. Hafta sonları şehir oldukça hareketlidir ve alışveriş merkezleri geç saatlere kadar açıktır.

Köpek Balıkları ile Beraber Yüzebilirsiniz

Dubai’deki en popüler turistik aktivitelerden biri, köpekbalıkları da dahil olmak üzere çeşitli su altı canlılarına ev sahipliği yapan Underwater Zoo’da köpekbalıklarıyla yüzmektir. Aynı heyecanı güvenli bir kafes ortamında da yaşayabilirsiniz. Şnorkelli yüzme takımını giyerek kafes içerisinden köpekbalığı ve vatoz da dahil olmak üzere 70’ten fazla farklı deniz türünü yakın mesafeden izleyebilirsiniz.

Mall Of Emirates’de Kayak Yapabilirsiniz

 Mall of the Emirates, 227.000 metrekarelik devasa alanıyla Orta Doğu’nun en büyük alışveriş merkezidir. Ayrıca tüm yıl boyunca açık olan bir kayak pistine de sahiptir. 1.200 metre uzunluğundaki pist 80 metrelik bir eğime sahiptir ve her yıl Kasım ayından Mayıs ayına kadar yapay karla kaplıdır.

Dünyanın En Büyük Yapay Adasına Sahip

Palmiye Adaları Dubai’nin en pahalı turistik cazibe merkezlerinden biridir. Dünyanın en büyük yapay adaları olan bu adalar, Dubai hükümeti tarafından turizmi canlandırmak ve yabancı yatırım çekmek amacıyla inşa edilmiştir.

Palm Jumeirah, Dubai sularında şimdiye kadar geliştirilmiş olan üç Palmiye Adasından ilkidir. İnsan yapımı plajlara, golf sahalarına, lüks otellere ve hatta Basra Körfezi’ne özgü deniz yaşamını barındıran bir akvaryuma ev sahipliği yapmaktadır.

Dünyanın En Büyük Havai Fişek Gösterisi

Her yıl 2 Aralık’ta Dubai’de dünyanın en büyük havai fişek gösterisi gerçekleştiriliyor. Etkinlik, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) kuruluşunun resmi yıldönümü olması nedeniyle 2 Aralık tarihinde düzenlenmektedir.

Festival, Dubai’nin yedi ayrı noktasından aynı anda fırlatılan 40.000’den fazla havai fişekle muhteşem bir ışık gösterisidir. “Light up Dubai” veya “Fireworks Festival’ olarak da bilinir.

Dünyanın En Büyük Akvaryumuna Sahip

10 milyon litre kapasiteli Dubai Akvaryum Tankı, dünyanın en büyük asma akvaryumudur! Dubai Alışveriş Merkezi’nin zemin seviyesinde yer almaktadır. Dünyadaki en kapsamlı Sand Tiger Sharks koleksiyonuna sahiptir. Akvaryum, 200’den fazla türden 33.000’den fazla su hayvanına ev sahipliği yapmaktadır.

Polis Araçları Lüks Arabalardan Oluşmakta

Dubai Polisi, Bugatti, Ferrari, Bentley, Lamborghini, Camaro, Mercedes gibi lüks arabalara sahip. Bu arabalar, miras alanlarında ve turistik alanlarda devriye gezmek için kullanılıyor.

Polis teşkilatının ayrıca 0’dan 100 km/s hıza üç saniyeden daha kısa sürede çıkabilen 1 milyon dolarlık McLaren P1 hibrid spor arabası da var.

Yani “polis” yazan lüks bir aracın yanınızdan hızla geçtiğini görürseniz şaşırmayın!

Alışılmışın Dışında Evcil Hayvanlara Sahipler

Dubai’de evcil hayvanlar, sahiplerinin bir statü ve stil sembolüdür. Bazı yaygın evcil hayvanlar köpek ve kedi gibi alışılmışın dışında kaplanlar ve çitalardır. Genellikle bu evcil hayvanlar, sahipleriyle birlikte zengin bir yaşam tarzı yaşarlar.

En Güvenli Ülkelerden Birisi

Dubai’de suç oranı yok denecek kadar azdır. Dubai’de sokak suçları neredeyse hiç duyulmamış durumda. En ufak bir suç faaliyetine bile bulaşmak sizi hapse attırabilir. Güvenli bir destinasyon olması nedeniyle tek başına seyahat eden gezginler için harikadır.

Şehir İçi Ulaşım Kolaydır

Dubai’de dolaşmak kolaydır. Şehir çok moderndir, bu nedenle şehirde dolaşmanın birçok yolu vardır. Metro, Dubai’de dolaşmak için ucuz, verimli ve güvenli bir yoldur. Ayrıca çok temiz ve hızlıdır. Metro hattı üzerinde olmayan bir yere gidecekseniz, bunun yerine otobüse binebilirsiniz.

Yaz Ayları Çok Sıcaktır

Dubai’de yaz sıcaklıkları 45 santigrat dereceye ulaşabilir. Yılın bu döneminde ziyaret ediyorsanız, bol su içtiğinizden ve hafif giysiler giydiğinizden emin olun. Gün içinde yorucu aktivitelerden kaçınmak ve mümkün olduğunca doğrudan güneş ışığından uzak durmak da önemlidir. Yanınızda şapka, güneş gözlüğü ve güneş kremi de bulundurmalısınız.

Zengin Yemek Seçeneklerine Sahip

Son olarak, yemek söz konusu olduğunda, Dubai bir cennettir. Göçebe nüfusun çoğunlukta olması sebebiyle mutfağı da çeşitlilikte göstermekte. Yerel lezzetlerden, Tayland, Hindistan, Uzakdoğu mutfağı olmak üzere aradığınız birçok yemeği bulabilirsiniz. Bu yüzden mümkün olduğu kadar çok restoranı denemeyi unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu