DestinasyonKeşfet

Sırt Çantalı Gezginlere Özel: Bütçe Dostu Amsterdam Seyahat Rehberi

İkonik kanallar, asırlık şehir evleri, parke taşlı yolları ve çiçeklerle bezeli köprüler. Kartpostal kadar güzel olan Amsterdam aynı zamanda tarih meraklılarının, romantizm arayan çiftlerin ve sırt çantalı gezginlerin ilgisini çeken ender destinasyonlardan biri. Anne Frank Evi ve Concertgebouw gibi kültürel cazibe yerlerin yanı sıra, Hollanda’nın başkentinde yemyeşil parklar ve lüks mağazalar var.

Peki ucuz Amsterdam gezisi için neler yapabilirsiniz? Tüm sorularınıza bütçe dostu Amsterdam seyahat rehberinde ulaşabilirsiniz.

Bütçe Dostu Amsterdam Seyahat Rehberi

Uygun Fiyatlı Amsterdam Seyahat Rehberi

Amsterdam’da yapılacak birçok şey var. Listenizdeki tüm aktiviteleri bütçenizi aşmadan tamamlayarak dönmek istiyorsanız bazı seyahat ipuçlarından faydalanabilirsiniz.

Sezon: Mayıs- Ekim arası özellikle şehrin en çok turist çektiği dönem. İdeal hava sıcaklıkları, günlerin uzun olması görülecek ve yapılacak aktiviteler için fırsat sunuyor. Kulağa ne kadar cazip gelse de, Amsterdam’da güzel ve uygun fiyatlı bir otel bulmak istiyorsanız sezon dışında seyahat etmeyi de düşünmelisiniz. Kasım ayından itibaren fiyatlar %30-40 oranlarında düşüyor. Ayrıca kış mevsiminde de Amsterdam birçok güzellik sunuyor.

Seyahat süresi: Hafta sonları oteller, uçaklar, trenler ve otobüsler daha pahalı. Hafta içi seyahat ederek tasarruf edebilirsiniz.

Yer: Amsterdam şehir merkezinden birçok yere yürüyerek ulaşabilmek mümkün. Bu nedenle merkezi konumdaki konaklama yerleri şehrin diğer bölgelerine göre daha popüler ve pahalı.

Amsterdam ayrıca iyi gelişmiş bir tramvay ağına sahip. Her yere trenle çok hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak bisiklet kiralayabilir ve şehri gerçek bir yerli gibi keşfedebilirsiniz. 

Amsterdam City Card: Amsterdam Şehir Kartı, Amsterdam’ı keşfetmek için benzersiz fırsatlar sunar. Tüm önemli turistik mekanlara ve 70’in üzerinde müzeye giriş, toplu taşıma kullanımı, kanal gezisi ve kiralık bisikletler dahildir.

  • 24 saat için 54 Euro
  • 48 saat için 76,50 Euro
  • 72 saat için 90 Euro
  • 96 saat için 103,50 Euro
  • 120 saat için 112,50 Euro

Otopark: Kendi aracınızla geliyorsanız, Amsterdam’da park ücretlerinin yüksek olduğunu bilmelisiniz. Amsterdam’da park yeri fiyatları, bölgeye bağlı olarak 25 € ile 63 € arasında değişiyor.

Seyahate çıkmadan önce otel yakınlarında Amsterdam ucuz otopark yeri olup olmadığını veya şehir dışında park edip toplu taşıma araçlarını kullanıp kullanamayacağınızı öğrenmek en iyisi.

Park + Ride (P+R) otoparklarını tercih edebilirsiniz. Burada arabanızı 96 saate kadar uygun fiyat seçeneklerinden faydalanarak park edebilirsiniz. Ancak şehir merkezine toplu taşıma ile gitmeniz gerekiyor. İndirimli P+R otopark ücreti, diğer ulaşım araçlarıyla (taksi, bisiklet, yürüyüş vb.) yapılan yolculuklar için geçerli sayılmıyor.

Katlı otoparktaki mavi P+R makinelerinden kişi başı aldığınız bilet hem gidiş hem de dönüş olmak üzere en fazla bir saat geçerli sayılıyor. Önemli: Yalnızca GVB Amsterdam’ın metro, otobüs ve tramvaylarına izin verilmektedir. Dönüş yolculuğunu da merkezden başlatmanız gerektiğini lütfen unutmayın! Aktarma istasyonunun da şehir merkezinde olması koşuluyla, elbette tren değiştirmenize izin verilir.

Amsterdam’da Hesaplı Yeme İçme Seçenekleri

Amsterdam’da Hesaplı Yeme İçme Seçenekleri

Hesaplı yeme içme denilince akla ilk gelen o ülkenin sokak yemekleri oluyor. Ancak Amsterdam’da hem kaliteli hem de ucuz yemekler yiyebileceğiniz restoranlar bulunmakta. İşte Amsterdam’daki uygun fiyatlı restoran seçenekleri

Skek

Skek, Amsterdam’ın Red Light District yakınında bulunan, öğrenciler tarafından işletilen bir restoran. Geleneksel Hollanda mutfağı ile en yeni yemek trendlerinin eşsiz birleşimi ile biliniyor.

Burası Amsterdam’da hem yerel halk hem de turistler için ideal bir seçim. Skek, ayrıca canlı müzik gecelerine de ev sahipliği yapıyor. Restoran, özellikle öğrenciler arasında popüler. 

Dumplings

Pekin’in lezzetli sokak yemeklerini tadabileceğiniz Dumplings Westerpark’ın köşesinde bulunuyor. Büfe şeklindeki bu restoranın menüsünde, ördek köfteleri ve soya sosuna batırılmış maş fasulyesi ile erişte, yumurta ve yeşil soğan ile yapılan lezzetli Çin krepleri gibi bir dizi uygun fiyatlı seçenekler yer alıyor. Bunlara ek olarak, tezgah, 6,50 € gibi düşük bir fiyata karnınızı doyurabileceğiniz sebze köfteleri, bao çörekler, Çin böreği bulunmakta.

Kaufmann Falafel

Lezzetle dolu, hızlı ve bütçeye uygun bir yemek arıyorsanız, Kauffmann Falafel’i deneyebilirsiniz. Bu fast food restoranı, Levanten mutfağında uzmanlaşmıştır. Aydınlık ve güneşli günlerde yemek yiyenler yemeklerinin tadını terasta çıkarabilirler. Ayrıca küçük çocuklu ailelerin restoran çocuk dostu ve hatta Lübnan gözleme pizzası, peynirli pide ve küçük bir falafel tabağı içeren özel bir çocuk menüsü sunuyor.

Amsterdam Uygun Konaklama Seçenekleri

Amsterdam Uygun Konaklama Seçenekleri

Camping Vliegenbos

Camping Vliegenbos, Amsterdam-Noord’da bir ormanlık alanda yer alır ve şehir merkezine, modern olanaklara ve çevredeki doğaya kolay erişim sunar. Ayrıca farklı konaklama türleri de bulabilirsiniz. Örneğin, oturma alanına sahip rahat bir açık mutfağın etrafında kendi tasarladığı 20 çadırın bulunduğu “kamp oteli” var. Ayrıca mobilyalı yürüyüşçü kabinlerinden birini de seçebilirsiniz.

Kamp Alanları | Meeuwenlaan 138 

Gaasper Kamp Alanı

Gaasperplas Park’taki Gaasper Camping’den Amsterdam’ın kalbine metroyla 15 dakikada ulaşabilirsiniz. Bu da onu şehre yakın kalmak isteyen doğa severler için ideal bir lokasyon haline getiriyor. Gaasperplas Park rekreasyon alanında hem yetişkinler hem de çocuklar için yapılacak çok şey var.

Gaasper kamp alanında yürüyüş ve bisiklet parkurlarını, oyun alanlarını ve kano, rüzgar sörfü ve daha fazlasını içeren her türlü su sporu seçeneğinden faydalanabilirsiniz. Bu kamp alanında sadece çadır, kampçı ve karavanlar için yerler bulacaksınız. Ayrıca içerisinde restoran, paket servisi olan restoran köşesi, süpermarket, sıhhi tesisler ve ücretsiz Wi-Fi bunuyor.

Gaasper Kamp | Loosdrechtdreef 7

Kamp Zeeburg

Bu rahat kamp yeri, şehrin doğu tarafında, IJmeer’de küçük bir adada yer almaktadır. Kamp alanı bir topluluk hissi veriyor ve bir restorana, süpermarkete, açık mutfağa, bitki bahçesine, evcil hayvan çiftliğine ve haftalık canlı müzik ve etkinliklere erişim sunuyor. Camping Zeeburg’da çadır ve karavan için yerlerin yanı sıra rengarenk 2 veya 4 kişilik vagonlardan veya eko kabinlerden birini de kullanabilirsiniz. Bu kabinler mobilyalı ve ısıtmalıdır.

Kamp alanı Zeeburg | Güney IJdijk 20

Kamp De Badhoeve

Amsterdam’daki Camping de Badhoeve, su sporları meraklıları, yürüyüşçüler ve bisikletçiler için ideal bir kamp alanıdır. Göller boyunca uzanan çeşitli rotalarda Marken ve Volendam gibi köylere gidebilirsiniz. İster çadırla ister karavanla gelin, yine de suyun üzerinde olacaksınız çünkü kamp alanı Kinselmeer ile IJmeer arasında yer alıyor.

Badhoeve Kampı | Uitdammerdijk 10

Kamp De Lakens 

Bloemendaal’daki De Lakens kamp alanında, otantik bir Amerikan okul otobüsüne (“Plaj Otobüsü”), 1950’lerden kalma şık bir Airstream karavanına, çekici bir kamp bungalovuna veya kum tepelerinde bir “sırt çantası kulübesine” yerleşebilirsiniz. Ayrıca kullanıma hazır çadırlar da mevcut. Temiz duş ve tuvalet olanaklarına ek olarak masaj, manikür, yoga seansı veya Fin saunası ile kendinizi şımartabilirsiniz.

Kamp De Lakens | Zeeweg 60, Bloemendaal aan Zee

Kamp Bakkum

Bir süreliğine şehir dışında mısın? Castricum aan Zee’deki Camping Bakkum, herkes için bir şeyler sunuyor. Zeeduin’deki akçaağaçların serinletici gölgesinde rahatlayabilir veya en üst düzey plaj hissini yaşayabileceğiniz su sporları yerlerini keşfedebilirsiniz. 

Kamp alanında hamak, rahat oturma yerleri ve ortak bir ızgara alanı bulunmakta. Ayrıca geceyi kendi lavabosu olan sahil evleri, kumul evleri veya kamp bungalovlarından birinde geçirebilirsiniz.

Kamp Bakkum | Zeeweg 31, Castricum aan Zee

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu