Destinasyon

Ukrayna Gezilecek Yerler (En İyi 14 Yer)

Ukrayna gezilecek yerler listesinde tarihi şehirler, popüler simge yapılar ve doğal güzellikler gibi birçok ilgi çekici yer bulunmakta. Görkemli Karpat Dağları, Karadeniz kıyısı ve Sovyet döneminden kalma mimari anıtlar, kiliseler ve UNESCO Dünya Mirası Alanları bu listesinin bir parçası.

Ukrayna Gezilecek Yerler

Ukrayna’da gezilecek yerler denilince Kiev, Lviv, Uman, Odessa gibi şehirler öne çıkıyor. Ülkenin tarihi ve kültürü, ziyaretçileri birden fazla şehri keşfetmeye, dost canlısı Ukraynalılarla tanışmaya ve unutulmaz deneyimler yaşamaya ikna edecek.

Ukrayna’ya bir gezi, unutulmaz yerlerinden bazılarını ziyaret etmeden tamamlanmış sayılmaz. Böyle bir site, ziyaretçilerin keyifli bir yürüyüş yapmaya teşvik edildiği pitoresk Aşk Tüneli’dir. Ayrıca, batık Bakota köyü de kaçırılmaması gereken bir yer. Kış maceracıları için Slavske’nin kayak merkezleri mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerdendir. Son olarak ülkenin çeşitli yerlerinde bulunan nefes kesen Pembe Göl de görülmeye değer bir diğer yer olup, misafirler sularına dalmayı bile deneyebilirler.

Vinnitsya

Vinnitsya

Vinnitsya şehri, Ukrayna’nın orta batısında, Güney Bug Nehri’nin yanında yer alıyor. Şehir, eşsiz çekiciliği olan Multimedya Çeşmesi Roshen sayesinde önem kazandı. Fıskiye gösterisini izlemek ve çeşitli tarihi yerleri keşfetmek için Ukrayna gezilecek yerler listenize burayı ekleyebilirsiniz. Diğer ilgi çekici yerler arasında Adolf Hitler’in askeri karargahı, Ulusal Pirogov Emlak Müzesi, Gorki Parkı bulunmakta.

Sadece gezip görmekle yetinmiyorsanız, Vinnytsia Devlet Akademik Müzik ve Drama Tiyatrosu’nda tiyatro oyunu izleyebilirsiniz. Çocuklarınızla beraber seyahat ediyorsanız Ukrayna’nın önde gelen şekerleme fabrikası Roshen’de bir tura çıkabilirsiniz. 

Vinnytsia şehrine gitmek için en uygun zaman Mayıs’tan Eylül’e kadar olan yaz ayları. Şehirde kış ayları dondurucu ve rüzgarlı geçmekte.

Odessa

Odessa

“Karadeniz’in İncisi” olarak anılan Odessa Ukrayna’nın en büyük üçüncü şehri. Şehir farklı dönemlerde Yunanlılar, Osmanlılar ve Ruslar tarafından işgal edilmiş. Şehirde keşfedilebilecek çok sayıda tarihi simge var. Odessa gezilecek yerler arasında ilk olarak Odessa’nın simgesi Potemkin Merdivenleri yer alıyor. 192 basamaktan oluşan ve yapımı 4 yıl süren merdivenler tarih boyunca pek çok önemli olaya tanıklık etmiş. Merdivenlerden çıktığınızda, Odessa’nın ilk cumhurbaşkanı Duke de Richellieu’nun heykeli karşınıza çıkıyor. Bu heykel, şehirde inşa edilen ilk anıt olmasıyla ünlü. Dünyanın en büyük ikinci tiyatrosu olarak bilinen Odessa Opera Binası da şehirde görülmesi gereken yerler arasında. Şehirde ayrıca tarihe ve sanata ilgi duyanlar için müzeler yer alıyor. Bunlardan birisi de bir zamanlar Puşkin’in yaşadığı ev olan Puşkin Müzesi. Burada dünyaca ünlü yazara ait eserler sergileniyor. 

Odessa, Haziran ve Eylül aylarında 20 – 25 derece arasında değişen sıcaklıklara sahip. Şehre bu zamanlarda gelerek keyifli zaman geçirebilirsiniz. 

Kamianets Podilski

Kamianets Podilski

Ukrayna’nın batı kırsalında yer alan Kamianets Podilski masalsı bir görünüme sahip.

Şehrin güzelliği, pastel renkli evlerin sıralandığı Arnavut kaldırımlı sokaklarında ve şehrin tarihini betimleyen sokak duvar resimlerinde yatıyor. 

Smotrycz nehri üzerinde yükselen Kamianets-Podilskyi Kalesi, bu şehri Ukrayna gezilecek yerler listesine dahil etmenizin ana sebeblerinden biri. Ayrıca bu pastoral kasabayı yürüyerek keşfedebilirsiniz.

Seyahatinizi daha heyecanlı hale getirmek isterseniz Smotrichsky Kanyonunun manzarasını izlemek için sıcak hava balonuna binebilirsiniz. Ayrıca burada bahar aylarında sıcak hava balonu festivali düzenleniyor. 

Kamianets Podolski’de hava yaz aylarında en iyisidir. Bu süre zarfında havalar ısınır ve şehir açan çiçeklerle güzelleşir. Çoğu turist Temmuz ve Ağustos aylarında ziyaret etmeyi tercih ediyor.

Uman

Uman

Uman şehri, Ukrayna’nın merkezinde, Umanka Nehri’nin kıyısında yer alıyor. Uman’daki ana cazibe merkezlerinden biri Ukrayna’da kesinlikle görülmesi gereken Sofiyivka Parkı. Ayrıca şehrin zengin tarihi de keşfedilmeye değer. 1616 yılında Tatar akınlarına karşı takviye amacıyla inşa edilen Uman’ın savunma geçmişi, kimliğinin ayrılmaz bir parçası.

Yemyeşil manzaralara ev sahipliği yapan Uman, sonbahar aylarında toprak rengi tonlarıyla nefes kesici bir güzelliğe bürünüyor. Umanka nehri ise bu manzaraya masalsı bir dokunuşta bulunuyor. 

Şehrin yıldız cazibe merkezi, bir botanik bahçesi ve bilimsel araştırma merkezi olan Sofiyivka Parkı. Parkta Haham Nachman’ın mezarı da çoğu turist tarafından ziyaret edilmekte. Şehrin en eski binası olan Basilian Manastırı, müzeler ve 2. Dünya Savaşı anıtları da gezebileceğiniz diğer yerler arasında.

Uman, ılık ve parçalı bulutlu yaz mevsiminde ziyaret etmek için ideal bir şehir. Kışın karlı ve dondurucu soğuklardan dolayı şehri gezmeniz zor olabileceğinden kış aylarında ziyaret edilmesi önerilmez. 

Chernivtsi

Chernivtsi

Chernivtsi, Ukrayna’nın batısındaki Karpat Dağları’nın eteğinde yer alıyor. Burası, “Küçük Viyana” adını aldığı Avustralya şehirlerini andıran mimarisiyle öne çıkmakta. Aynı zamanda çok kültürlü tarihi ve Orta Avrupa havasıyla da turistlerin ilgisini çekiyor. 

Chernivtsi, Kara şehir kalesinin kalıntıları, Arnavut kaldırımlı sokakları ve Barok binaları ile Ortaçağ görünümüne sahip. 

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Chernivtsi Ulusal Üniversitesi, bu şehrin ana cazibe merkezi. Etkileyici saray benzeri yapı aynı zamanda Ukrayna’nın en büyük üniversitelerinden biri. Görülmesi gereken diğer yerlerse Kutsal Ruh Katedrali, Ermeni Kilisesi, Çernivtsi Belediye Binası. 

Chernivtsi’deyken Kobylyanskoi Caddesinde yürüyüş yapabilir, restoranlarda yerel yemekleri tadabilir veya Teatralna Meydanında zaman geçirebilirsiniz.

Chernivtsi, mayıstan eylül ayına kadar ılık yaz ayları geçiriyor ve bu da burayı turistlerin ziyaret etmesi için ideal kılıyor.

Mukachevo

Mukachevo

Mukachevo, Ukrayna’nın batısındaki Zakarpattia eyaletinde yer alıyor. Şehir, dağların yemyeşil yamaçları ve antik anıtları ile fotojenik bir güzelliğe sahip. 

Bu şehrin öne çıkan özelliği, tarihi müzesi ve sanat galerisi ile 10. yüzyıldan kalma Palanok Kalesi. Kale, turistlerin Mukachevo şehrinin panoramik manzarasını görmelerini sağlayan bir tepenin üzerinde yer almaktadır. Diğer cazibe merkezleri arasında baca temizleyicisi heykeli, Tours Katedrali’nden Aziz Martin, Ortodoks kilisesi, Ratusha Mista Mukacheve vb.

Mukachevo’daki gezginler çoğunlukla gezmeyi ve Rakoczi Schonborn Sarayı çevresinde dolaşmayı severler. Baca Temizleme Anıtı’nda yerel halkla kaynaşmayı sevecek ve Komsomol’skyi Parkı’nda doğa anayı takdir ederek iyi vakit geçireceksiniz. 

Mukachevo’nun Mayıs-Ağustos ayları sıcak ve keyifli olduğundan burayı ziyaret etmek için ideal bir zaman. Bu süre zarfında, sınırlı yağış var. Kış ayları kar yağışlı ve soğuk.

Bukovel

Bukovel

Bukovel kayak merkezi, Ukrayna’nın Ivano-Frankivsk olarak bilinen batı bölgesinde yer alıyor. Karpat Dağları’nda yer alan bu kış harikalar diyarı, hem yerli halkı hem de yabancıları kendine çekmekte. Kayak merkezinde 16 teleferik ve her seviyeye uygun 50 kilometrelik parkurlar bulunuyor. Karpatlar’da kar dağıldıktan sonra bile Ivano-Frankivsk’e 100 kilometre uzaklıkta bulunan Bukovel, turist çekmeye devam ediyor. Kışın turistler kayak ve snowboard yapabilirken, yaz aylarında çeşitli dağ tırmanışı, nehir keşfi ve dağ bisikleti seçeneklerinden faydalanabilir.

Kayakla ilgileniyorsanız, Bukovel’i kış aylarında, dağların karla kaplı olduğu Aralık’tan Nisan’a kadar ziyaret etmek istersiniz. Yaz etkinliklerine dalmak ya da sağlığınızı tazelemek için haziran, temmuz ve ağustos aylarını da tercih edebilirsiniz.

Poltava

Poltava

Poltava antik kenti, Vorskla nehrinin kıyısında yer alıyor. Şehrin iyi bilinen Büyük Poltava Savaşı alanını keşfetmek için Poltava’yı ziyaret edebilirsiniz.

Şehrin ana güzelliği, ana şehir meydanı olan Kruhla Meydanı’nda yatıyor. Şehir meydanı aslında yukarıdan bakıldığında nefes kesici güzellikte görünen halka şeklinde bir park. 

Bu şehrin ana cazibe merkezi Büyük Poltava Savaşı’nın savaş alanı olsa da, şehrin başka cazibe merkezleri de var. Bu yerlerden bazıları nane yeşili kuleleriyle Saint Sampon Kilisesi, 40.000’den fazla sergisiyle Ulusal Çömlekçilik Müzesi vb.

Tarihi bir dönüm noktası ve seyir noktası olan Ivanova Gora’ya ulaşmak için tırmanmaya bayılacaksınız. Zirveye ulaştığınızda, şehrin panoramik manzarasına bakarak kendinizi büyülenmiş hissedin. Bu şehri ziyaret ederken mutlaka yapılması gereken şey, lezzetli geleneksel Ukrayna halushky (köfte) tadına bakmaktır. 

Poltava’nın tadını en iyi Temmuz ortasından Ağustos ortasına veya Eylül başına kadar sıcak havalarda çıkarabilirsiniz. Bu süre zarfında hava ılık ve parçalı bulutludur. Kış günleri dondurucu, kuru, bulutlu ve rüzgarlı olduğundan gezi için elverişsizdir.

Chernihiv

Chernihiv

Ukrayna’nın en eski şehirlerinden biri olan Chernihiv, ülkenin kuzey-orta kesiminde Desna Nehri kıyısında yer alıyor. Şehir, güzel kiliseleri ve katedralleri, özellikle de altın kubbeli Catherine Kilisesi ve beş kubbeli Başkalaşım Katedrali ile tanınmakta. 

Şehrin güzelliği, tüm kiliselerinde, katedrallerinde ve manastırlarında görülebilen ortaçağ mimarisinde yatıyor. 

Antik kent, turistlerin gezmeye dahil ettiği çeşitli cazibe merkezlerine sahiptir. Listenin başında tarihi kiliseleri ve katedralleriyle Dytynets (eski Rusya’daki kale) yer alıyor. Ukrayna’nın en büyük mağara manastırlarından biri olan Antoniy mağaraları ve Illinska manastırı da turistlerin uğrak noktası. Görülmeye değer diğer yerler arasında Trinity Manastırı, Tarnovsky Tarih Müzesi, Kachanivka Sarayı vb. bulunmakta. 

Çevre gezisi, Chernihiv’i ziyaret eden turistler için en önemli aktivitedir. Akşam, birçok ziyaretçinin Myru Bulvarı’ndaki yaya yolunda yürüyüş yaptığını görür. Kachanivka Sarayı’nın bahçelerinde yürüyüşe de bayılacaksınız. Birayı sevenler, ‘Cherninihivske’ olarak bilinen ünlü içkinin tadına bakmayı kaçırmak istemezler.

Chernihiv, haziran ortasından ağustos sonuna kadar yaz aylarında sıcak ama hoş bir havaya sahiptir. Bu şehirde uzun kış mevsimi dondurucu, kuru ve rüzgarlıdır, bu da gezi aktivitelerini rahatsız eder.

Lutsk

Lutsk

Güzel şehir Lutsk, Ukrayna’nın batısında yer alıyor. Şehir, tarihi ve manevi anıtlarıyla tanınıyor. Şehir, çok sayıda katedrali, kilisesi ve manastırı nedeniyle Küçük Roma olarak adlandırılmış. 

Büyüleyici şehir, yerin güzelliğini artıran yemyeşil alanlara sahip. Ülkenin en büyük kalelerinden biri olan yıldız cazibe merkezi Lubart Kalesi’ni keşfetmek için Lutsk’u ziyaret edebilirsiniz. Kale kompleksinde yer alan Sanat, Çanlar, Kitaplar ve Silahlarla ilgili çok sayıda müzeyi ziyaret etmekten keyif alabilirsiniz. Ziyaret etmekten mutluluk duyabileceğiniz diğer yerler arasında Aziz Petrus ve Paul Katedrali, Chimeras’lı ev, Lutheran Kilisesi vb.

Sizi heyecanlandırabilecek ilginç bir aktivite arıyorsanız bir tur rehberi ile Lutsk Zindanını gezebilirsiniz. Zindanlar, her yaştan ziyaretçinin sevdiği gizem ve efsanelerle doludur. Çocuklar, Lutsk Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret ederken ve Ukrayna’daki nadir hayvan türlerini görmekten heyecan duyarlar. Küçük temaslı hayvanat bahçesindeki hayvanlara dokunmayı ve onları beslemeyi çok seviyorlar. 

Lviv

Lviv

Batı Ukrayna’nın en büyük şehri olan Lviv, çoğunlukla bir yerin tarihine ve kültürüne ilgi duyan turistler tarafından ziyaret edilir. 1240 yılında kurulan şehrin tarihini dinlerken kendinizi eski çağlara geri götürüldüğünü hissedin. Şehir, Ruthenia Kralı’nın en büyük oğlu Leo’nun adını almıştır. 

Şehrin güzelliği, ona eski bir cazibe katan batıdan etkilenen mimarilere sahip, Orta Çağ Rönesans dönemi binalarında yatmaktadır. Çeşitli müzeler ve anıtlarla UNESCO tarafından korunan eski kenti ziyaret etmek için bu şehre yönelin. Rynok Meydanı bölgesindeki yüksek, yumuşak renkli binaları izlemenin keyfi. Lviv’de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri, 50.000’den fazla sanat eserine ev sahipliği yapan Ulusal Sanat Galerisi’dir. 

Ukrayna’yı ziyaret ederken, sanat galerilerinin bulunduğu kültür merkezlerini ziyaret ederek, opera ve bale gösterilerini izleyerek ve kafe kültüründe biraz zaman geçirerek keyifli zaman geçirin. Gece için yerel barlar ve ilginç barlar vardır. 

Lviv’de kış aylarının çok soğuk ve sert geçmesi gezi keyfini zorlaştırıyor. Sonbahar ve ilkbahar ayları oldukça keyifli olduğundan bu şehri ziyaret etmek için en uygun zamanlardır.

Rakhiv

Rakhiv

Ukrayna’da gezilecek yerlerden biri de Ukrayna’nın batısındaki Zakarpattia Oblastı’nda yer alan ülkenin en yüksek şehri Rakhiv’dir. Bu dağ kasabası, yürüyüş gezilerinin başlangıç ​​noktası olması nedeniyle yürüyüş tutkunları ve doğa severler tarafından tercih edilmektedir.

Karpat ormanlarının gür yeşillikleri arasında yer alan kasaba, yeşil yamaçların, yoğun ormanların, fışkıran Tysa nehrinin ve içinden geçen sallanan yaya köprülerinin mükemmel bir görüntüsüne sahiptir. 

Rakhiv’i ziyaret ederken huzurlu Dilove köyünde birkaç gün geçirmeye bayılacaksınız. Çevredeki dağların dingin güzelliğinin ve davetkar sessizliğinin keyfini çıkarın. Yerel kültürün tadına bakmak isterseniz, Eylül ayında Hutsul Brynza festivaline katılmak için ziyaret edebilirsiniz. 

Yürüyüş, bu kasabanın popüler aktivitesidir. Yürüyüşçüler, Hoverla, Brebeneskul veya Pip Ivan gibi dağlarda yürüyüşe çıkmayı sever. 

Rakhiv’in havası en hoş yaz aylarında Haziran’dan Eylül’e kadardır ve en yüksek ortalama sıcaklık Ağustos ayında 25°C’dir. Kış ayları soğuk ve kar yağışı ile kış sporları için idealdir.

Kiev

Kiev

Ukrayna’nın başkenti Kiev, ülkenin kuzey-orta kesiminde Dinyeper Nehri üzerinde yer almaktadır. Aynı zamanda ülkenin en büyük şehri ve Doğu Avrupa’nın en eski şehirlerinden biridir. Kiev, ülkenin en popüler turistik yeridir. 

Şehir, Sovyet mimarisine sahip muhteşem binaları, eski manastırları, altın kubbeli kiliseleri ve mükemmel sokakları ile sizi cezbedecek. 

Ukrayna’da ziyaret edilecek en iyi yerlerden ikisi, Kiev Pechersk Lavra manastırı ve Ayasofya Katedrali, Kiev’de bulunuyor. Bu yerlerin ikisi de UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor ve turistler tarafından akın ediyor. Ziyaret etmeyi tercih edebileceğiniz diğer yerler arasında Halk Mimarisi ve Etnografya Müzesi sayılabilir.

Bu güzel Orta Çağ kentini ziyaret ederken, her iki yanında Art Nouveau tarzı çörten evlerin sıralandığı Arnavut kaldırımlı dik bir cadde olan Andriyivskyy Descent’te yürüyüşe bayılacaksınız. Ayrıca Kiev’de düzenlenen çeşitli opera, müzik performansları ve tiyatrolar aracılığıyla şehrin kültürel yaşamının tadını çıkaracaksınız.

Kiev, en sıcak ay olan Temmuz ile Mayıs-Ağustos arasındaki aylarda yazın tadını çıkarır. Kentte kış ayları Ekim ayında başlar ve Mart ayına kadar devam eder. Kışın en soğuk ayı Ocak ayıdır.

Uzhhorod

Uzhhorod

Uzhhorod, Ukrayna’nın güneybatı köşesinde yer almaktadır. Şehir, yakınlardaki Romanya, Polonya ve Macaristan’ın sınır geçiş noktaları ile Slovakya ile ortak bir sınırı paylaşma özelliğine sahiptir. 

Şehir, yemyeşil dağlarla çevrilidir ve ona güzel bir manzara sunar. Şehir, ihtişamını artıran muhteşem 20. yüzyıl mimarisine sahip birkaç ilginç binaya sahiptir.

Yıldız cazibe merkezini, şimdi Transcarpathian Bölge Tarih Müzesi’nin bulunduğu Uzhgorod Kalesi’ni keşfetmek için bu şehri Ukrayna’da ziyaret edilecek yerler listesine ekleyin. Çevredeki yerlerin güzel manzarası eşliğinde kalenin güzel içini izlerken kendinizi büyülenmiş hissedin. Keşfetmeyi seveceğiniz diğer ilgi çekici yerler Halk Mimarisi ve Yaşamı Müzesi, Filarmoni Orkestrası Salonu, Kutsal Haç Katedrali, Kurtarıcı İsa Katedrali vb 

. sette Avrupa’nın en uzun ıhlamur ağaçlı sokağında bir gezinti. Diğerleri, çok sayıda geleneksel ve modern kafeyi ziyaret ederek Ukrayna’da iyi bilinen kafe kültürüne katılmak istiyor.

Uzhhorod, Temmuz başından Ağustos sonuna kadar ılık ve bulutlu bir yaz geçirir. Kış ayları dondurucu ve rüzgarlıdır. Nisan ayı sonlarında sokakların kiraz çiçekleriyle kaplanmasıyla şehir ayrı bir güzelliğe kavuşuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu