Destinasyon

Bahreyn Gezilecek Yerler (En İyi 10 Destinasyon)

Orta Doğu’nun inci tanesi Bahreyn, sadece değerli mücevherleri ve petrolden ibaret değil. Aynı zamanda egzotik bir atmosferi, tarihi ve doğal güzellikleriyle turistleri cezbeden bir destinasyon.

Bahreyn’de gezilecek yerler arasında Dilmun uygarlığının izlerini taşıyan arkeolojik sit alanları, görkemli Bahreyn Kalesi, geleneksel çöl kasabaları ve el sanatları merkezleri ön plana çıkıyor.

Bahreyn Gezilecek Yerler

Bahreyn 30’dan fazla adadan oluşuyor ve Arapça’da “iki deniz” anlamına geliyor. Turizm, eğitim ve sağlık alanında kaliteli hizmetler sunan Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar ile komşu. Suudi Arabistan ile Bahreyn arasındaki Kral Fahd Geçidi, önemli bir ulaşım bağlantı noktası. Bahreyn tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle görülmesi gereken birçok destinasyona ev sahipliği yapıyor. Bunlardan bazılarını sizler için Bahreyn gezilecek yerler listesinde sıraladık:

Manama

Manama
Manama

Orta Doğu’nun gözde destinasyonları arasında yer alan Manama, eski dönemlerden günümüze taşıdığı zengin tarih ve modern yaşam tarzıyla dikkat çekiyor. Şehirde bulunan tarihi yapılar ve modern cazibe merkezleri ziyaretçilere eşsiz deneyimler sunuyor. Al-Fateh Camii gibi görkemli yapılar, kentin dini ve kültürel önemini yansıtıyor. Kentin doğu sahilindeki kordon boyu, muhteşem bir gökdelen manzarası sunarken, İnci Avcılığı Müzesi ise geçmişteki inci avcılığı geleneğini ziyaretçilere aktarıyor. Bahreyn Ulusal Müzesi ve Bahreyn Kalesi ise ülkenin zengin tarihini keşfetmek isteyenler için ideal mekanlar arasında. Bin Matar Evi ise Bahreyn’e özgü mimariyi merak edenler için önemli bir durak. Manama, Bahreyn Gezilecek Yerler arasında hem tarihi hem de modern dokusuyla keşfedilmeyi bekleyen bir destinasyon.

Bahreyn Kalesi

Bahreyn Kalesi
Bahreyn Kalesi

Bahreyn Kalesi, geçmişe bir pencere açıyor. Kalenin içinde ve çevresinde yapılan arkeolojik kazılarda, Dilmun medeniyetine ait birçok eser bulunmuş. Bu eserler, Bahrain Fort Site Museum’da sergileniyor.

Bahreyn Kalesi, 16. yüzyılda Portekizliler tarafından inşa edilmiş. Kalenin bulunduğu bölge, Dilmun İmparatorluğu’nun da başkenti olmasıyla ayrı bir öneme sahip. Günümüzde UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan kale, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Bahreyn Kalesi, haftanın her günü 08:00 – 20:00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

El Fatih Ulu Camii

El Fatih Ulu Camii
El Fatih Ulu Camii

El Fatih Ulu Camii, Bahreyn’in başkenti Manama’da bulunan ve Asya’nın en büyük camilerinden biri olarak kabul ediliyor. 1987 yılında inşa edilen cami, 6500 metrekarelik geniş bir alana yayılıyor ve 7000’den fazla kişiyi ağırlayabiliyor. Cami, devasa kubbesi, zarif minareleri ve etkileyici mimarisi ile ziyaretçileri büyülüyor. Kubbesi, dünyanın en büyük fiberglas kubbesi olma özelliğine sahip ve 60 ton ağırlığında. Caminin iç mekanlarında İtalyan mermerleri, Avusturya camları ve Hindistan tik ağacından yapılmış kapılar kullanılmış. El Fatih Ulu Camii sadece büyüklüğü ile değil, Kûfi hat sanatı ile süslenmiş duvarları ve 7000 kitaba ev sahipliği yapan kütüphanesi ile de dikkat çekiyor. Cami, her gün 09:00 – 16:00 saatleri arasında ziyaretçilere açık. İbadet için ise 24 saat açık olan camiye girişler ücretsiz.

Bab Al Bahrain

Bab Al Bahrain
Bab Al Bahrain

Bab Al Bahrain, Bahreyn’in başkenti Manama’da yer alıyor. 1949 yılında inşa edilen bina, “Bahreyn Geçidi” olarak da biliniyor. İngiliz emir danışmanı Charles Belgrave tarafından tasarlanan Bab Al Bahrain, zaman içerisinde birtakım restorasyonlar görmüş ve günümüze kadar ulaştı. Yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi gören tarihi bina, İslam mimarisi anlayışının güzel bir örneği.

Bab Al Bahrain sadece tarihi bir yapı olmanın ötesinde, günümüzde birçok farklı işletmeye ev sahipliği yapıyor. Burada alışveriş yapabilir, kahve içebilir ve geleneksel Bahreyn mutfağının lezzetlerini tadabilirsiniz. Halı ve baharat gibi farklı ürünlerin de satıldığı Bab Al Bahrain, haftanın her günü 09:00-12:30 ve 16:00-20:00 saatleri arasında açık. Cuma günleri ise 21:00’e kadar hizmet veriyor.

Bahreyn Ulusal Müzesi

Bahreyn Ulusal Müzesi
Bahreyn Ulusal Müzesi

Bahreyn’i ziyaretiniz için ideal bir başlangıç noktası arıyorsanız, Bahreyn Ulusal Müzesini tercih edebilirsiniz. 1988 yılında açılan müze, 30 bin metrekarelik bir alana kurulu ve ülkenin tarihi zenginliğini yansıtan eserlere ev sahipliği yapıyor.

Müzede günümüzden binlerce yıl öncesine ait eserler keşfedebilirsiniz. El yazması eski kitaplar ve Gılgamış Destanından bir sahneyi tasvir eden tablo da müzenin ilgi çekici eserleri arasında yer alıyor. Müzede dolaştıktan sonra dilerseniz hediyelik eşya satın alabilir veya kafede dinlenerek bir şeyler içebilirsiniz. Müzenin yanı başında yer alan Ulusal Tiyatro da, dokuz farklı galeri ile zenginleşen bu kültürel deneyimi tamamlar nitelikte.

Kayıp Cennet Su Parkı

Kayıp Cennet Su Parkı
Kayıp Cennet Su Parkı

Bahreyn’in en büyük su parkı olan Kayıp Cennet Dilmun, 77.000 metrekarelik bir alan üzerine kurulu ve 20’den fazla kaydırak ve turistik mekana sahip. Dilmun uygarlığının temasını işleyen park, ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Çöl vahası ve cennet bahçesi konseptiyle tasarlanan Kayıp Cennet, her yaştan aile bireyine hitap ediyor. Devasa bir alana sahip olan park, aynı anda 5.000 kişiyi ağırlayabiliyor.

2019-2020 yılında “Yılın Markası” ödülüne layık görülen Kayıp Cennet, su kaydıraklarının yanı sıra dalga havuzları, özel çocuk alanları ve dinlenme alanları ile de misafirlerine keyifli anlar yaşatıyor.

Bahreyn Dünya Ticaret Merkezi

Bahreyn Dünya Ticaret Merkezi
Bahreyn Dünya Ticaret Merkezi

Manama’nın kıyılarında yükselen iki devasa yelken, şehrin ikonik simgesi olan Bahreyn Dünya Ticaret Merkezi’ni oluşturuyor. Yerel inşaatçılar tarafından tasarlanan bu özgün yapı, parıldayan ışıkları ve göğe uzanan heybetli duruşuyla geceleri şehrin en göz alıcı noktalarından biri haline geliyor. Her biri 50 kattan oluşan ikiz kuleler, ortasında yer alan şirket ofisleri ve Sheraton Oteli ile birlikte 240 metre yüksekliğe ulaşıyor. Akıllı bina teknolojisi ve göz kamaştırıcı mimarisi ile dikkat çeken bu gökdelen, ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor. Eğer Basra Körfezi manzarasını seyretmek istiyorsanız, 42. katta bulunan açık güverteye çıkabilirsiniz. Bahreyn gezilecek yerler arasında Bahreyn Dünya Ticaret Merkezi, muhakkak listenizin başında olmalı.

Al-Hayat Müzesi

Al-Hayat Müzesi
Al-Hayat Müzesi

Al-Hayat Müzesi Bahrety’in başkenti Manama’da yer alıyor İslam’ın doğuşundan bu yana geçen her yüzyıldan kalma Kur’an örneklerinin yanı sıra, Avrupa dillerine yapılan eski çevirileri de içeriyor. George Sale’in 18. yüzyılda Londra’da basılan İngilizce çevirisinden tutun da, ABD’nin kurucu babası Thomas Jefferson’un sahip olduğu bir kopyaya kadar çeşitli eserleri barındırıyor.

Oymalı Kufi alfabesiyle süslenmiş Beit Al Kuran, modern Bahreyn mimarisinin harika bir örneği. Kuranların yanı sıra, el yazmaları, ahşap oymalar ve İslami hat sanatı örneklerine de ev sahipliği yapıyor. Ayrıca, antik İranlı şairler Rumi ve Ömer Hayyam gibi eserlere de yer veren bir kütüphane bulunuyor. Rehberli turlar için önceden telefonla randevu alabilirsiniz.

Kral Fehd Köprüsü

Kral Fehd Köprüsü
Kral Fehd Köprüsü

Kral Fehd Köprüsü, 25 kilometrelik uzunluğuyla Suudi Arabistan ve Bahreyn’i birbirine bağlayan, bölgenin en önemli altyapı projelerinden biri. 1986 yılında tamamlanan köprü, iki ülkeyi birleştirmesinin yanı sıra ticari ve kültürel ilişkilerini de güçlendirdi. 536 beton ayak üzerine inşa edilen köprü, 5 ayrı bölümden oluşuyor. 7 duraklama alanı bulunan köprünün en ilgi çekici noktası ise “Orta Ada” olarak bilinen yapay ada. Bu adada gümrük ve göçmenlik ofisleri, bir cami, bahçeler ve fast food restoranları yer alıyor.

Köprünün inşası fikri, 1965 yılında Bahreyn Başbakanı Şeyh Halife bin Selman el-Halife’nin Suudi Arabistan Kralı Faysal’a yaptığı nezaket ziyaretinde ortaya çıktı. İki lider, ikili ilişkileri geliştirmek için bir köprü inşa etme fikrini görüşmüş ve bu vizyon 1986 yılında gerçeğe dönüştü. Kral Fehd Köprüsü’nün inşası sadece iki ülkeyi birleştirmekle kalmamış, aynı zamanda bölgedeki trafik akışını da önemli ölçüde değiştirdi. Bahreyn’de 1967 yılında sağdan akan trafik, komşu ülkelerle uyumlu hale getirilmek için köprünün inşasıyla birlikte sola çevrildi.

Riffa Kalesi

Riffa Kalesi
Riffa Kalesi

Riffa Kalesi, Bahreyn’in tarihi ve kültürel mirasının önemli bir parçası olarak öne çıkıyor. Hükümdar Şeyh Salman Bin Ahmad Al Fatih tarafından 1812 yılında tamamlanan kale restore edilerek ziyarete açılmış. Özellikle ikindi vakti ziyaret ederek Huneyniyah Vadisi’nin muhteşem manzarasına ve ezan sesinin eşlik ettiği huzurlu atmosfere tanıklık edebilirsiniz. Eğer vaktiniz varsa, kalenin kuzey köşesinde bulunan camiyi de ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Restore edilmiş mimarisi ile dikkat çeken bu cami, bir zamanlar kalenin orijinal bir parçasıydı. Riffa Kalesi, Riffa’nın doğusunda yer alıyor ve ulaşımı oldukça kolay. Tarihi ve estetik güzelliğiyle, Riffa Kalesi, Bahreyn’de gezilecek yerler arasında önemli bir destinasyon.

Ithra

Ithra
Ithra

Suudi Arabistan’ın Dhahran kentinde yer alan Ithra, uzay istasyonunu andıran göz alıcı mimarisiyle ve sunduğu zengin kültürel deneyimlerle adeta bir parıltı saçıyor. Birinci sınıf bir kültür merkezi olan Ithra, bünyesinde sinema, müze, sergi galerileri, kütüphane ve dünya standartlarında performans sanatlarının sunulduğu bir tiyatroyu barındırıyor.

Ithra’nın tiyatro sahnesi, Japonya’nın Shizuoka Gösteri Sanatları Merkezi gibi dünyaca ünlü topluluklara ve efsanevi ud sanatçısı Naseer Shamma ve orkestrası gibi usta sanatçılara ev sahipliği yaparak unutulmaz performanslara sahne oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu